Pocket PC FAQ Forums Forum Index Pocket PC FAQ Forums
The place to discuss Windows Mobile, Pocket PCs, Smartphones, Handheld PCs, Windows CE and More!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

IPAQ 6515 and WMDC cannot sync

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Pocket PC FAQ Forums Forum Index -> Windows Mobile 2003 and SE
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shane goddard
Pocketeer


Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2

PostPosted: Thu Oct 30, 2008 10:44 pm    Post subject: IPAQ 6515 and WMDC cannot sync Reply with quote

I have an Ipaq 6515 (windows 2003 mobile) which sync’d fine with my old XP machine. The XP machine died last week so I bought a brand new Vista PC.

I downloaded WMDC and expected a 2 minute easy sync. But no. WMDC keeps saying that ‘it has stopped’ working and no matter what I do it will not recognise the Ipaq.

I have uninstalled and reinstalled WMDC
I have soft reset the Ipaq
I have disable MacAfee firewall and Windows firewall.

Nothing I do seems to enable WMDC to sync or even see the Ipaq.

Has anyone else had this problem and managed to overcome it?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
ChrisDeHerrera
Site Admin


Joined: 01 Feb 2000
Posts: 7017
Location: Los Angeles, CA, USA

PostPosted: Mon Nov 03, 2008 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
Try following the steps at http://www.pocketpcfaq.com/faqs/wmdc/connectoverview.htm
_________________
Chris De Herrera
Microsoft MVP - Mobile Devices & Tablet PC
http://www.pocketpcfaq.com- The most complete set of FAQs on Windows CE
http://www.tabletpctalk.com - Get the latest Tablet PC News
http://www.pocketpctalk.com - Get the latest Pocket PC News
http://www.mobilitytalk.com - Quickly view all the Pocket PC & Tablet PC News on one page
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
shane goddard
Pocketeer


Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Nov 05, 2008 12:15 am    Post subject: Reply with quote

I did and no good I'm afraid.

Firstly I would point out that until my XP machine died on me last week the Ipaq and Activ Sync worked like a dream. Then the XP machine died and a new Vista Acer PC was bought. That’s when everything didn’t work/


Regarding WMDC not working. When it opens up I click on the only option in the Mobile Device settings box, namely Connection setting. Clicking on ‘connection setting’ always make WMDC come back with the error message – WMDC has stopped working..............A problem caused the program to stop working correctly, Windows will close the program and notify you if a solution is available’

Now I have been trying to connect my 6515 to WMDC for 10 days now. Once, yesterday WMDC centre did find the Ipaq and set up a partnership and syncd. This is the only time out of maybe 150 attempts and resets etc. Then after undocking the Ipaq, WMDC would not see it and that’s how we are now. Also about 3 times over the 10days using Windows Explorer it has been possible to navigate to the files on the Ipaq but not to Sync at the same time.

Today I did the following

I uninstalled the Ipaq USB in Device Manager

I uninstalled WMDC and its Update

I did a fresh install of WMDC

I rebooted the PC

I put the Ipaq into the cradle

The PC said it was installing devices and then said HP Ipaq Hub installed successfully

WMDC did not activate automatically (like ActivSync did on the old XP machine)

I launched WMDC. It says not connected.

I took out the Ipaq and then recradled it. It went through all the motions of connecting saying Connecting to Host and then User Authenticated.

On the Ipaq I launched ActivSync

This says ‘Connected’ but when I press the SYNC button it then changes to Not Connected.

Needless to say, on the PC nothing happens and even in Windows Explorer the PC cannot see the Ipaq at all.

I have also tried the usual stuff like changing the USB port that the Ipaq connect to the PC and blowing air into the Ipaq cradle and the Ipaq socket just in case of dust or debris.

I'm at a loss
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Pocket PC FAQ Forums Forum Index -> Windows Mobile 2003 and SE All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Copyright 2001-2010, Chris De Herrera, All Rights Reserved

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group